Szemétálmok a Kaland

2012. február 4-én, a Közért Egyesület Ifjúsági terében útjára indult a Kaland.

A Kaland egy olyan, 12 héten át tartó intenzív tréningsorozat, melynek során az eddigi Szemétálmok akciónapokon részt vett 8-18 éves fiatalok három főbb művészeti területen mélyíthetik el tudásukat.

Re/Public Art

Háztartási hulladék újrahasznosítás, valamint monumentálisabb művészeti alkotás létrehozása nagyobb méretű lomokból.

Vezető tréner: Dani Gitta

Flash mob

Újszerű színházi műfaj, mely lehetőséget ad arra, hogy az utca embere játékos módon bevonódjon olyan társadalmi ügyekbe, melyek aktuálisak és a fiatalok kommunikálni kívánnak.

Vezető tréner: Jászberényi Gábor

Média

Blog írás, fotózás, kamerakezelés, vágás, netes feltöltés.

Vezető tréner: Nótár Ilona és Rácz Attila

Az első héten nyolc tréner és tizenhat fiatal részvételével csapatépítő tréningre került sor.

A közös reggelit követően játékosan megtanultuk egymás neveit. Bizalomjátékkal folytattuk, melynek lényege az önmagunkban és másokban való bizalom kialakítása.

Ezt követően megtekintettük a Szemétálmok októberi és decemberi akciónapjairól készített kisfilmeket.

A vezető trénerek ismertették a következő tizenkét alkalomra összeállított szakmai terveiket, végül a fiatalok megfogalmazták elvárásaikat, vállalásaikat, félelmeiket és hogy miért töltik velünk a következő időszak szombati napjait.

A résztvevő fiatalok végül a szerszámos láda felületeire megtervezték és öntapadós, színes matricákból kivágtak egy olyan –számukra kifejező – figurát, melyet fontosnak tartottak, hogy fölkerüljön a ládára.

Elindult tehát a Kaland. Minden, amit a Szemétálmodó fiatalok a következő időszakban megtanulnak, 11 hét múlva egy köztéri akció alkalmával láthatóvá válik.