Szemétálmok a Madárijesztő Pesterzsébeten


2012. augusztus 28-29-30-án újra megmutatjuk, melyek azok a madárijesztők, amelyekkel egymást riogatjuk, amelyektől mi magunk félünk, vagy amilyeneknek mások látnak minket.

A humor segítségével talán legyőzhetjük előítéleteinket, félelmeinket a másiktól, aki első látásra furcsának tűnhet számunkra, legyen akár hajléktalan, droghasználó, cigány, menekült, lomis, bicajos, gárdista, vagy éppen döntéshozó. 
Mindenkinek vannak madárijesztői, még annak is, aki teljesen nyitottnak és toleránsnak véli saját magát.
Fontosnak tartjuk, hogy a lomizók és a többségi társadalom közötti viszony javuljon, és erre remek eszközök lehetnek a lomtalanításokhoz kapcsolódó utcai akciók keretében történő találkozások.

A lomtalanítások remek lehetőséget nyújthatnak arra, hogy ne elzárt kulturális intézményekben, hanem az utcákon érjük el a fiatalokat, és hozzuk össze az eltérő hátterű embereket.
A fiatalok utcai tréningek keretében megismerhetik az újrahasznosítás fontosságát és eszközeit, valamint a megunt tárgyak művészetben történő felhasználásának lehetőségeit.

Az alkotónapokhoz újonnan csatlakoztak a XX. kerületi Gyermekjóléti Szolgálat Ifjúsági Irodája és a Református Menekültmisszió.

Helyszínek, időpontok
2012. AUGUSZTUS 28., 14h-20h, találkozó: Tátra tér
2012. AUGUSZTUS 29., 14h-20h, találkozó: Török Flóris utca
2012. AUGUSZTUS 30., 14h-20h, találkozó: Tátra tér

Fölvonulás a madárijesztőkkel
2012. augusztus 30., 18.30h-tól, Tátra tér - Török Flóris utca – Fő utca - Városháza.
Miután a város központjában a lakosok megcsodálták a madárijesztőket, elvisszük a Nagysándor József utca - Jókai utca sarkára és elhelyezzük őket egy-egy lomkupac elé, hogy másnap az FKF Zrt. munkatársai elszállíthassák.

A rendezvény-sorozat elvi támogatója Juhász Lajosné, XX. kerületi alpolgármester.

Keress minket az utcán és a neten.